Skolestuen

Den gamle skolestue findes i Kulturhuset Helgenæs Præstegård, Brøsbjergvej 10, Stødov, 8420 Knebel. I huset findes også to store stuer en suite, en stue mod gårdspladsen, en fin gammel stue (oldemors stue) og køkken. Desuden er der en stor dejlig have samt gårdspladsen med den gamle smukke lind i midten.

Skolestuen er indrettet i stuen ud mod vejen. Pultene er doneret fra forskellige borgere på Helgenæs og Mols. Katederet er doneret af Margrethe og Niels Bille og er fra den gamle skole i Trustrup. De gamle landkort er doneret af Samsøgades Skole i Aarhus og tavlen er doneret af Rønde Skole.

Lej skolestuen

Skolestuen kan lejes til børnehaveklasser eller skoleklasser og er meget velegnet til fx en emnedag om Skolen i gamle dage. Kulturhusets øvrige stuer vil også kunne bruges.

Der er plads til ca. 20 – 25 børn i skolestuen. Madpakker medbringes, der kan købes sodavand og kaffe/the. Der er kaffemaskine mm i køkkenet.

“Skolen i gamle dage” henvender sig overvejende til 0.- 5. klasse og er oplagt til temadage i den enkelte klasse.

Hensigten med skolestuen er at skabe nysgerrighed for Skolen i gamle dage og at skærpe elevernes interesse for deres egen slægts historie. Det er desuden hensigten at give børnene mulighed for at indhente viden om såvel børne- som skoleliv i deres lokalområde gennem klassens indledende arbejde med emnet. Forløbet vil ikke alene fremme elevernes forståelse for deres egen hverdag i skolen i dag, men også vise den historiske sammenhæng mellem fortid og nutid.

For mere materiale og info om leje af Skolestuen kontakt:

Formand og næstformand

Find information her