13. november 2022

Fra Asatro til Kristendom

FOREDRAGET ER DESVÆRRE AFLYST

Foredrag v/ Johannes Heebøll 13. november 2022 kl. 14.00-16.00

I 2019 gik Johannes på pension efter 41 år i Landbrugsstyrelsen, Kbh.  Johannes har dog i 40 år boet i Trekantsområdet, fordi arbejdet bestod i at besigtige og godkende diverse EU-støttede projekter i hele landet. 

I de efterfølgende  år har Johannes forfulgt sin store interesse som amatørarkæolog ved Moesgaard og har deltaget i flere arkæologiske udgravninger.

Johannes´s foredrag vil handle om den nyeste viden om danernes overgang fra Asatro til kristendom. En proces der ikke bare handler om, at Harald Blåtand erklærede danerne for kristne i 965, men en næsten 1000-årig proces, fra de første danere som lejesoldater i den romerske hær fik kendskab til romerske guder og til begyndelsen af middelalderen – med stor vægt på vikingetiden.

Pris medlemmer: 50 kr / Pris ikke medlemmer: kr. 75 , incl kaffe, te og kage.

Tilmelding: Ingen

Arrangementet er støttet af Syddjurs Kommune